Lommojen oikaisu (PDR)

**Lommojen oikaisut tehdään Raision Myllyn seudulla osoitteessa Tuotekatu 3, Raisio, Talli nro. 31**

Varaa aika soittamalla numeroon 044-3636-130 tai täytä lomake niin olemme sinuun yhteydessä!

Lommojen oikaisu pienistä ovilommoista..

Parkkipaikkalommon oikaisu

..aina hieman suurempiin!

Klommon oikaisu

Onko autossasi lommo, joka ärsyttävästi pistää silmään aina kun kävelet autolle tai kun peset auton? Soittele 044-3636-130 - Aleksi Puurunen ja hankkiudu lommosta eroon. Voit täyttää myös yhteydenottolomakkeen niin otan sinuun yhteyttä puhelimitse kun olen lukenut viestisi.

 

Miksi valita lommon oikaisu ilman maalausta?

- Kun autosi alkuperäinen tehtaan maalipinta pitää hioa pois ja maalata uudestaan, määritellään autosi tämän jälkeen kolaroiduksi. Riskinä ovat aina myös sävyerot maalipinnassa tai kun lommo on täytetty kitillä joka saattaa alkaa lohkeilla tai vetäytyä jonkin ajan jälkeen. Käyttämämme menetelmä ei yksinkertaisesti lisää autoon mitään vaan palautamme sen alkuperäiseen loistoonsa ja tehtaan alkuperäinen maalipinta säilyy.

- Lommon oikaisu hoituu yleensä yhdessä työpäivässä joten saat autosi käyttöösi vielä saman päivän aikana.

Lommon oikaisu. Miten se oikein tehdään?

Maalipintaa rikkomaton lommon/kolhun oikaisu perustuu metallin manipuloimiseen pellin alta sekä maalipinnan päältä.  Lommot eivät käytännössä koskaan vain "pullahda" suoraksi vaan ne vaativat jopa satoja tarkkoja nostoja pellin takaa. Ei siis imukuppeja, ei karhupumppua, ei magneetteja, ei kuivajäätä, ei hiustenkuivaajaa... vaan kymmenittäin erilaisia pellin muokkaamiseen tarkoitettuja työkaluja.

Paintless Dent Repair

Työkalulun kärkeä ei luonnollisesti lommoa nostaessa näe, koska se on pellin takana. Tästä syystä lommoa oikoessa käytetään tähän tarkoitettua led-valoa, jonka avulla voidaan lukea maalipinnasta heijastuksia. Kun lommo syntyy auton peltiin on pelti myös pakotettu nousemaan ylöspäin lommon reunoilta. Siksi peltiä työstetään myös pinnalta tasaamalla sitä tähän suunnitelluilla työkaluilla. 

Kuvassa esimerkki oviin suunnitelluista työkaluista. Metallinen levy suojaa alaslaketun lasin pintaa lommon suoristustyön aikana.

 

Raekuuro - Auto lommoille, miten vakuutus? 

Raekuurot vaurioittavat Suomessa vuosittain autoja rikkoen autojen laseja ja aiheuttaen lommoja autojen tasopinnoille. Raekuurojen aiheuttamat vauriot ovat myös korjattavissa PDR-menetelmällä. Vakuusyhtiöillä ei ole yhtenäistä kantaa korjauksiin, mutta täyskasko korvaa yleensä raekuuron tai myrskyn aiheuttamat auton kolhut.

Lommo Puskurissa

Myös muovisissa puskureissa olevat lommot ovat oikaistavissa tapauksesta riippuen. Puskureihin jää myös yleensä maalisiirtymää toisesta autosta joka on myös poistettavissa, kun suoristettu lommo lopulta kiillotetaan alkuperäiseen loistoonsa. 

Lommon oikaisun hinta

Mitä kolhun oikaisu maksaa? Tämä on luonnollisesti yleisimmin kysytty kysymys. Hinnat vaihtelevat tapauskohtaisesti lommon leveydestä, syvyydestä ja sijainnista riippuen: esimerkiksi samankokoiset lommot ovessa ja kattokaaressa korjataan täysin eri menetelmillä. Siksi auto tulisikin aina nähdä jotta se pystytään kunnolla arvioimaan, mutta puhelimessa pystymme toki antamaan korjaukselle jonkinlaisen hintahaarukan. Annamme luonnollisesti kaikille korjauksille tyytyväisyystakuun. Voit myös lähettää valokuvan tekstiviestinä tai whatsapilla numeroon 0443636130 jos tuntuu, että lommon kuvailu on puhelimessa hankalaa. Soitan sinulle takaisin kun olen nähnyt lähettämäsi kuvat, niin tiedän minkalaisesta lommosta on kyse ja pystyn puhelimessa määrittämään korjausarvion. Pelkällä viestillä emme pysty antamaan hintaa.

Varaa aika soittamalla numeroon 044-3636-130 / Aleksi

PDR-korjauksia ennen-jälkeen

Audi A4 konepellin lommon oikaisu pellin taitteen kohdalta

R-Mecedes takaoven lommon oikaisu

Takalokasuojan lommon oikaisu

Opel Mokka konepellin lommon oikaisu

Audi A6 takaoven lommon oikaisu

Lommon oikaisu turku

Hiace liukuoven alareunan oikaisu

Lommon oikaisu autosta Turku